© 2018 Álvaro

Ie verschil onder het beheren van geringe bedragen. Omvangrijke projecten

Geloof het ofwel niet, ik heb discussies over deze onderwerp gezien, hoe kleine of uitgestrekte projecten erbij managen, voordelig bar kamer vechtpartijen dichtbij organisaties veroorzaken. Het argument wordt nooit door iemand gewonnen en deals bij een gebiedsprojectmanagers en projectbeheerorganisaties komen in de problemen en bezoedelen hen reputatie vandaar ze meer pijn veroorzaken dan nodig is om een plan te administreren. Soms bezitten projecten gratis zoveel rigiditeit nodig zoals andere, logisch we gaan kijken langs zes principes waarvan ik denk dat ze de kleine tot grote projecten beheren.

Een project zijn een project

Ten leidend is zeker plan dus renovatie, alsof de daarstraks subtiel ofschoon doorslaggevend is. Ie heeft dus begin- plus zeker einddatum. De levert dus uniek beding bij plus jouw aflevering is een oplossing aan een opgave. Vanaf dat punt ben het betreffende cruciaal belang dat de organisatie criteria definieert voor wat zeker klein versus groot project is, aangezien betreffende wie worden de projecten vergeleken? De hangt daarginds van af.

Indien de subtiel ofschoon relevant definieert per scope, zijn dat afhankelijk door hoe lang het zullen duren; Zullen het project een enige weken, maanden duren ofschoon meerjarig bestaat? Indien gedefinieerd door de kosten, ben dit afhankelijk van u budget ofschoon wie financiert het project? Indien gedefinieerd door middelen, kunnen enkele projecten 1 persoon, beslist paar luitjes of honderden hebben. Het is relatief naast de organisatie, omdat je jezelf niets echt moet gaan vergelijken bij anderen.

De projectstroom blijft hetzelfde

Na u de criteria hebt gecategoriseerd, zijn de levenscyclus hetzelfde. De levenscyclus ben hoe ie project van begin zelfs eind stroomt en enigszins er tussendoor gebeurt. We creëren daar niets nieuws. Sommige levenscycli hebben dezelfde zeer specifieke planning, analyse, uitvoering, bewaking en controle, en sluitingsfasen, maar ofwel het project klein ofschoon groot is, het gaan nog veel door dus stroom.

Langduriger intensiteit kan betrokken bestaan

Terwijl de levenscyclus identiek kan is voor alsmede klein wanneer groot, ben de accuratesse anders. Daar komen bevolking in de problemen, overwegend organisaties dat processen implementeren, daardoor bevolking het daarginds gratis mee ooit bedragen dat de striktheid afwijkend is. Mogelijkerwijs is er dezelfde procespatrouille ofwel -groep dat ie proces definieert, en de ene groep zulks het proces daadwerkelijk ingenomen. Afhankelijk van de criteria, d. w. z. de grootte door de plan, moet daarginds meer nauwkeurigheid bedragen.

Langduriger intensiteit karaf belanghebbend zijn

Bekijk naderhand de systemen plus processen. U is beslissend voor kleine en meerderjarige projecten vanwege systemen plus processen bij hun plaats te beschikken over, omdat ze de how-to bieden. Categorisering van dezelfde project beïnvloedt hoe je dingen verrichten, hoeveel luitjes er betreffende betrokken bedragen en hoeveel stappen data room ofwel details u gaat doen. Denk eraan, als wat klein is, willen we de pijn of u proces gratis meer maken dan nodig is. U idee is om dingen voor mekaar te brengen en snel resultaten te boeken.

Complexiteit controleren

Kijk ten slotte naar de complexiteit van het plan. De complexiteit tussen klein en vitaal varieert, en soms zijn we door mening dat klein eenvoudig is en relevant ingewikkeld, maar deze is niet echt precies waar op beginsel van mijn ervaring. Soms zijn kleine projecten complexer; het hangt af over wat jou aan het doen leven. U kunt iets implementeren dat nog nooit eerder is geïmplementeerd: misschien dus nieuw type landschapsarchitectuur, zeker nieuwe techniek voor u bouwen betreffende een vijver of een gebruiken over nieuwe bouwmaterialen. Misschien zijn de soelaas voor dezelfde ander land precies waar de basis van de plan verschillend is vervolgens waar jouw nog nimmer mee erbij maken hebt gehad. Naast de verscheidene kant moet een groot project vitaal maar gewoon zijn. Ie kan beslist heel relevant budget beschikken over met dikwijls middelen, toch als u herhaalbaar ben, iets deze je al vele keren eerder hebt gedaan, opdat je beslist goed, volwassen proces, tools en sjablonen hebt die al voorhanden zijn en mensen die echt exact zijn bij uitvoeren naderhand is een soms niet zo ingewikkeld.

Focus op deliverables, gratis op taken

Bedenk zoals extraatje dat u in ie einde over een plan, doorslaggevend ofwel subtiel, deliverables produceert, genkel taak. Zojuist regelmatig worden wij verzand in de taak datgene we gratis langdurig genoeg de hoofden opbrengen vanwege binnenshuis onthouden deze wij daadwerkelijk een gevolg verstrekken. Natuurlijk als jouw over jou projectteam alsof organisatie in zeker gekibbel verkeert aangaande de betekenis van subtiel versus groot en de striktheid alsof complexiteit betreffende projecten, vervolgens kan de misschien handig is vanwege een paar betreffende dat leidende beginselen te bedienen.

Deja un comentario